Bizi Sosyal Medya Adreslerimizden Takip Ederek Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz

Pazartesi-Cuma 09:00-18:00

S.S.S

Sıkça Sorulan Sorular

Sizlerin Gönderdiği Sorular ve Bunların Cevapları

1.   18 yaşını tamamlamış ancak 29 yaşın altında olan bireyler.
2.    Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20.md kazanç istisnası kapsamında olan genç girişimciler.
3.   Bağ-Kur kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olanlar.
4.    Adi şirket veya şahıs şirketi kurmuş girişimciler.
5.    Ticari veya serbest meslek kazancı nedeniyle ilk defa mükellefiyeti olanlar.

1.    Maliyeti daha düşüktür. Sözleşmenize bağlı olarak kullandığınız kadar fiyat ödersiniz.
2.   Network imkânı vardır, diğer sektörlerden insanlarla tanışma fırsatı yakalayıp çevrenizi genişletebilirsiniz. Bu sektörde bir adım daha ileri gitmenizi sağlar.
3.    Ofis gider maliyeti olmaz.
4.    Profesyonellik sağlar.
5.    Yüksek oranda saygınlık sağlar. Çoğu sanal ofisin konumu bulunduğu şehrin seçkin semtlerindedir. Hali ile bulunduğunuz adres sizin imajınızı yükseltecektir.
6.    Ofis düzeni ile verimli çalışmaya ortam hazırlar.

Genel olarak bu nedenleri üç ana başlıkta toplayabiliriz. Kişi ya da kuruluşların birçok varlığının olması, paraları ile ne yapacaklarına emin olmamaları ve mali durumlarının her geçen gün daha da karmaşık bir hale gelmesi.
Sık sık hareketlilik gösteren yatırım fonları ve piyasa karşısında kuruluşlar, varlıklarını yönetmekte zorluk çektiği için endişelenmektedir. Risk ve sermaye yatırımlarında kendilerinden emin olmadıkları için mali durumları hakkında bir yol haritası oluşturulmasını isterler. Bu noktada devreye mali danışmanlar girer. Mali danışmanlar, kişilerin para yönetimini, yatırımlarını ve harcamalarını stratejik olarak planlamalı ve doğru şekilde yönetmelidir.

1.    Bankalar
2.    Banka Çağrı Merkezleri
3.    Sigorta Firmaları
4.   Kamu Kurumları
5.   Sigorta Çağrı Merkezleri

Mali danışmanların maaşı ortalama olarak 7630 TL ve 20410 TL aralığında kişinin hizmetine göre değişkenlik göstermektedir.
Bu ücret aralığının belirlenmesindeki etkenler kişinin görev yaptığı iş yeri ve mesleki tecrübesidir. Kişiler genellikle mesleğe başladıklarında düşük ücret alsalar da bu miktar zamanla artış gösterecektir.

Ekonomi ve finans, muhasebe ve finans yönetimi, maliye gibi dört yıllık lisans bölümlerden mezun olmalıdırlar. Adaylar, mali alana ilgi duymalı, hayatında güncel olarak ekonomi ve mali olayları takip etmelidirler. Mali analiz yöntemlerine hakim olmalı, analiz yeteneğine sahip, stratejik ve çözüm odaklı düşünen, disiplinli ve analitik zekaya sahip kişiler bu mesleğe uygundur.

  • Ekonomi ve finans, muhasebe ve finans yönetimi, maliye gibi dört yıllık lisans bölümlerden mezun olmalı,
  • Yurt dışında geçerli diplomaya sahip olmalı,
  • Çalışma izni,
  • Yabancı dil.

Şirket kurabilmek için yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Sürecin olumlu sonuçlanabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken adımlardan biri şirketi kurarken resmî bir adres göstermektir. İşyeri için bir adres göstermek veya kurulacak işyeri için işyeri kiralamak noktasında sanal ofisler yatırımcıların ve şirket sahiplerinin yardımcısı olmaktadır.Sanal ofisler, yaygınlaşan esnek çalışma modelinde işlerin kolaylaştırılması için ortaya çıkan bir konsepttir.  Kişiler bu hizmeti kullanarak mobil cihazlar ya da uzay ofisi gibi farklı dijital ofis yöntemleriyle çalışma imkânı bulunabilmektedir. Bu yöntemle şirket kurmak için sanal ofis firması ile yatırımcılar arasında görüşme sağlanarak verilecek olan hizmetler ve bu hizmetlerin fiyatlandırılması noktasında uzlaşmaya varılıp bir anlaşma yapılması gerekir.

Çalışan kurum ya da kuruluşa göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Ancak ortalama bir rakam söylemek tabiki mümkündür. Sigorta danışmanları aylık ortalama 5130 TL ücret alırlar.

Genç girişimci desteğinden yararlanan mükellefler 3 yıl boyunca 75000 TL’yi geçmeyecek şekilde gelir vergisinden muaf olur. Ayrıca 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanır. 2022 yılında ödenecek aylık en düşük prim 1055 TL’dir. Genç girişimci desteğinden yararlanan girişimcilerin 1 yıl boyunca ödemesi gereken Bağ-Kur primi 12664TL’dir ve bu prim hazine tarafından ödenir.

Bu noktada sıkça karşılaştığımız, “ Sanal ofis yasal mı?” sorusunu da yanıtlayalım. Evet, yasaldır. Kendi işini kurmak isteyen biri, şirket kurulumu yapmak istediğinde şirket türü ne olursa olsun vergi dairesine bir adres ibraz etmesi gerekiyor. Bu yasaladres, şirket adresi sayılıyor.

Sanal ofis; fiziksel bir ofiseihtiyacı olmayan şirket, girişimci ya da kişilere şirket kurulumu için resmi adres sağlayan pratik bir ofiskiralama modelidir. Yasalar gereği ticari faaliyete sahip tüm kuruluşların ve vergi mükellefi olan serbest çalışanların resmi bir adrese sahip olması gerekir.

Ön Başvuru Formu