Bizi Sosyal Medya Adreslerimizden Takip Ederek Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz

Pazartesi-Cuma 09:00-18:00

Sanal Ofisler

Sanal ofis, kalıcı bir mekân olmadan yeni bir iş kurmak ve bu işi başka şehirlerde yürütmek için kullanılan işyerleridir. Genelde sürekli ofise gitmek zorunda olmayan girişimciler, home Office çalışanlar ve iş gereği sürekli seyahate çıkan kişiler için çözüm odaklı bir yapıdır.

Sanal Ofisin Sağladığı İmkanlar

Sanal ofis belli bir fiziksel ortama sahip olmamasına rağmen şirkete gelen çağrıların cevaplanması, kargoların teslim alınmasında rol oynar.
Çoğunlukla adı duyulmuş, prestijli semtlerde olduğu için imaj açısından fayda sağlar.
İhtiyaç duyulduğu zamanlarda ofisi, ortak alanları kullanabilir, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.

Sanal Ofisin Avantajları

Maliyeti daha düşüktür:Sanal ofisler her gün değil, belli saat aralığında kullanıldıkları için standart ofislere göre daha cazip fiyatlıdır.

Network imkânı vardır:Sanal ofisler, birçok farklı sektörden kuruluşlar tarafından kullanıldığı için birçok insanla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Networkünüzü genişletebilir, ihtiyaç duyduğunuz alanlarda tanıştığınız kişilerden hizmet alabilir ve onlarla ortaklık kurabilirsiniz.

Ofis gider maliyeti olmaz:Bu tür ofislerde verilen hizmetlere sabit bir fiyat ödenir. Bunun dışında ekstra bir ücret alınmaz. Sanal ofisler malzeme, çalışan ya da fatura gibi masraflardan bir kurtuluş yoludur.

Profesyonellik sağlar:Kuruluşunuzun belli bir adresinin olması size prestij sağlar. Özellikle sanal ofislerin konumu prestijli semtlerde bulunduğu için bu size bir artı sağlayacaktır.

 

Sanal Ofislerin Hizmetleri

  • Yasal ve fiziki adres
  • Sekreter hizmetleri
  • Toplantı ve çalışma alanı
  • Ücretsiz wifi
  • Kargo ve belge teslim almak
     

Her kira sözleşmesinde belirlenen aylık ya da yıllık ödenmesi gereken sabit bir fiyat vardır. Bu hizmetler sözleşmede belirlenen sabit fiyatın içindedir. Bu hizmetler için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Sanal Ofislerde Kira ve Stopaj

Kira stopaj vergisi, işyeri olarak kiralanan mülkün brüt kira bedelinden devlet tarafından yapılan kesintisidir. Gelir Vergisi Kanunu, net kiranın 1.25 ile çapılarak elde edilen brüt rakamının %20’si stopaj vergisidir. Stopaj vergisi kiracı tarafından vergi dairesine ödenir. Sanal ofislerde ise stopaj vergisi kiracı tarafından ödenmez. Sanal ofis kiralarken mülk sahibi ile anlaşılan sabit tutar ödemelerinin yanında ekstra stopaj vergisi ödenmez. Ayrıca, KDV ile kesilen faturayı giderler kalemine yazıp vergiden düşebilirsiniz.

Sanal Ofis Kurmak İçin Gerekli Olan Şartlar

Yeni bir firma kurmak için sanal ofiste gerekli olan belgeler: Önlü arkalı kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi, kaşe, e posta hesabı.
Zaten var olan, kurulu bir şirketi, yeni bir sanal ofise taşımak istiyorsanız: İmza sirküleri, vergi levhası ve ikametgâh belgesi yeterli olacaktır.

Sanal Ofis Kurmak Yasal Mıdır?

Kanunda belirtilen maddelere göre, yasal bir şirket kurmak için gerekli şartlardan biri adres bulunma zorunluluğudur. Bu adres, kiraladığınız ya da sahibi olduğunuz ev ya da ofis olabilir. Sanal ofis hizmeti veren kurum ya da kuruluşlar da bir seçenektir.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, vergi dairesinin yoklama için gelebileceği ve size tebligat yapabileceği bir adresinizin olmasıdır.

Ön Başvuru Formu