Bizi Sosyal Medya Adreslerimizden Takip Ederek Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz

Pazartesi-Cuma 09:00-18:00

Hukuksal Destek

Ticaret Hayatımızda karşılaşacağınız tüm yasal süreçlerde anlaşmalı hukukcularımız ile hukuksal destek sağlanmaktadır.

Hukuksal destek kişilere hukuki danışmanlar tarafından sağlanan hizmettir.
Hukuk danışmanı ise kişiler veya kurumların bir konu hakkında olan sorularını, hukuki birikimi ile yanıtlar yardımcı olmaya çalışır.
Hukuki danışman kişilere 5N 1K sorularını sorar. Hukuki bir sürecin en başından en sonuna kadar izlenecek yolun belirlenmesinde rol oynar.

Hukuki Danışmanlar Ne İş Yapar?

1.    Danışanları atacakları her adımdan önce hukuki açıdan bilgilendirmeli, ortaya çıkabilecek risklere karşı uyarmalı.
2.    Sözleşme dahilinde olan konulara açıklık getirmeli, çözüm bulmaya çalışmalı.
3.    Danışanları dava, icra ya da şikâyet gibi konularda bilgilendirmeli, gerekli durumlarda olaya müdahale etmeli.

Hukuki Danışmanlar Ne Kadar Ücret Alır?

Hukuki danışmanların ortalama kazancı aylık 10410TL’dir.

Hukuk Danışmanı Olmak İçin Hangi Bölümlerden Mezun Olunmalı?

Üniversitede akademik eğitim olarak 4 yıllık hukuk lisans eğitimini tamamlamalılar. Hukuk bölümünden mezun olan kişiler sonrasında avukatlık stajı yapmalı ve avukatlık ruhsatnamesi almalıdır.

Bir Hukuk Danışmanında Olması Gereken Özellikler

1.   Borçlar hukuku, deniz hukuku, medeni hukuk ya da ceza hukuku gibi alanlarda uzmanlaşmalı.
2.   İyi bir diksiyon ve hitabete sahip olmalı.
3.   İleri seviyede akıcı bir İngilizce bilmeli.

Hukuksal Desteğin Önemi

Hukuki danışmanlık, hukuki problemleri çözmekle kalmaz. Aynı zamanda hukuki bir problemin çıkmasına engel olmaya da çalışabilir. Yani gelecek günlerde kişi ya da kuruluş adına çıkabilecek hukuki problemlerin çözümüne ilişkin en doğru yolu belirlemeye yönelik danışmanlık alınabilir. Bir avukattan bu hizmeti almak size fazlasıyla yarar sağlar. Çünkü hukuki işler gerek ticari gerek sosyal, ailevi, idari olarak kişi ya da kuruluşun gündelik hayatına ciddi şekilde etki etmektedir. Çoğu kişi hukuki problemleri başta umursamaz ancak işler içinden çıkılmaz bir hale geldiğinde hukuki desteğe başvurur. Bu yaygın lakin yanlış bir davranıştır.

Hukuki Danışmanlığın Çalışma Alanları

Hukuk Bürosunda Hukuki Danışmanlık

Büroda müvekkil ve olayın içindeki diğer şahıslar meseleye ilişkin açıklamalarını yapar ve sonrasında danışman ile hukuki süreçte izlenmesi gereken yolu belirlerler. Hukuki prosedür her ihtimali göz önünde bulundurarak oluşturulmalıdır. Kanuni düzenlemeler olayın genel hatlarını oluşturur. Danışman, kendi birikim ve tecrübelerini bir araya getirmeli izlenecek yolu olabildiğince özgünleştirmelidir.

Yazılı Hukuki Danışmanlık

Eğer istenilirse kişiler ya da kuruluşlar hukuki meseleye ilişkin yazılı destek talep edebilirler. Yazılı hukuki danışmanlık, sözlü danışmanlığa göre daha kapsamlı, daha çok zaman alan bir süreçtir. Yazılı hukuki danışmanlıkta, danışman konuya ilişkin izlenmesi gereken en doğru yolu, en kısa sürede tespit edip danışanlarına yazılı bir şekilde iletir.

Sözlü Hukuki Danışmanlık

Danışanlar tarafından oldukça sık tercih edilen danışmanlık türüdür. Genelde danışman ve danışan hukuki sorunla ilgili bir süre yüz yüze, sözlü bir şekilde konuya ilişkin sözlü danışmanlık hizmetini sunar. Ancak sözlü danışmanlığın telefon görüşmesi ile sunulması tercih edilen bir hizmet değildir. Sözlü danışmanlık, yazılı danışmanlığa göre daha kısa sürer.

 

Ön Başvuru Formu